Кафедра інформатики та методики її викладання
Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка

"Ти є тим, що ти їси!"

Автор: Юлія Голодрига. Дата публікації: 08.02.2018.

Теги: раціональність, збалансованість, вітаміни, меню, білки, жири, вуглеводи, поживні речовини, харчування

Проблема незбалансованого харчування може призводити до різних негативних наслідків, в тому числі порушень центральної нервової системи, функціонування підшлункової залози, зниження захисних властивостей організму, збільшення ризику захворюваності онкологічними хворобами та цукровим діабетом. Поліпшення здоров’я населення України можливо лише в результаті проведення комплексу заходів (зокрема, за підтримки держави), в яких провідну роль зіграло б пропаганда здорового способу життя. Найбільш доцільна вона буде саме у початкових класах, щоб наше молоде, підростаюче покоління з найменших років знало і розуміло наслідки неправильного харчування та користь збалансованого. Навчальний проект передбачає проведення індивідуальних та групових форм роботи, проведення дидактичних ігор та відтворення знань на практиці. Даний проект може використовуватись у 3 класі. Основа проекту – навчити складати своє власне меню харчування та дотримуватися його, а також працювати в команді. По завершенні проекту буде представлено та обговорено накопичені учнями знань, створити ярмарку корисної їжі.

Блог: https://yuliagolodriga.blogspot.nl/

назад